zaterdag 27 juni 2009

...en we zijn er weer

Ja, terug in Nederland. We zijn gisterochtend rond 6 uur geland op Schiphol na een vliegreis van meer dan 12 uur. Helaas hadden we geen plekken bij de nooduitgang, dus van slapen is niet heel veel gekomen, maar we zijn wel weer heelhuids aangekomen.

Vanuit Koh Samui zijn we naar Singapore gevlogen waar we in de avond aankwamen. We hadden een airport-pickup geregeld, dachten we, maar die stond niet klaar. Gelukkig was een shuttlebus snel geregeld en een uurtje later stonden we op de kamer in het guesthouse. We kregen wel een IKEA gevoel (de inrichting kwam hier overduidelijk vandaan), maar het was erg netjes, met een goed bed en prima douche.

De volgende dag hebben we Singapore ontdekt. Nou ja, we zijn een groot aantal malls ingegaan, want er is buiten dit niet heel veel te zien. Singapore is groot, netjes, schoon en alles is goed geregeld. En dat is precies waarom het onze stad (staat) niet is, er zijn geen 'rough edges' te vinden. Alles gebeurt binnen (in de airco) in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bangkok, waar het leven zich voornamelijk buiten op straat afspeelt.

In de middag hadden we afgesproken met Stephanie en met haar hebben we gewandeld in de botanische tuin van Singapore. We hebben veel bijgepraat en aan het eind van de middag zijn we naar hun huis gegaan voor een verkoelende duik in het zwembad en samen gegeten. Natuurlijk hebben we hun dochter ook kunnen zien,... wat een leuk meisje!

De twee dagen erna hebben we gevuld met winkelen, film kijken (onder meer de nieuwe Transformers, want we werden in Singapore doodgegooid met de merchandise.... film zelf is lachwekkend slecht!) en we hebben de laatste dag geluncht met Stephanie bij de haven.

En daarna was het tijd om naar huis te gaan, terug naar de Torenstraat. Rond half 8 sjokten we onze straat binnen. Al gauw werden we door de buren gesignaleerd en boden Martin en Ute ons een ontbijt aan. Daar zeg je geen nee tegen en binnen het kwartier zaten we buiten in de Hollandse ochtendzon te picknicken met verse broodjes, lekkere koffie en goed gezelschap. Wat wil je nog meer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten