maandag 22 juni 2009

Snorkelen, spa & Singapore

Tanote Bay was de ideale plek om tot rust te komen, het enige wat je er kunt doen is snorkelen, chillen en lekker eten (met dank aan de kok van Diamond Bungalows). Roeland heeft tijdens het snorkelen verschillende keren een haai gespot, maar Mireille heeft er geen een gezien. Zij was te druk met foto's maken... ;-)

Maar ook nietsdoen gaat vervelen, dus na een kleine week zijn we verkast naar Koh Samui. Inderdaad, het Benidorm van Thailand (en de plek waarvandaan we naar Singapore vliegen). We hebben een brommer gehuurd en zijn het hele eiland rondgecrosst. Onze conclusie: Koh Samui is een vreemde plek, een verzameling van toeristenattracties (kroegen, 'massage' salons, olifantentrekking en een gigantische hoeveelheid winkels met de typische shirts, badkleding en andere prullaria) en dure resorts waar je helemaal in de watten gelegd kan worden. Natuurlijk hebben wij de kans gegrepen om een middagje te chillen in zo'n superdeluxe spa... ;-)

En we hebben gekookt. Voor het eerst in 7 weken hebben we zelf een maaltijd klaargemaakt. Het Thaise eten is namelijk superlekker, dus hebben we een kookcursus gedaan om erachter te komen wat het geheim van de kok is! Ook hier hadden we weer het voordeel van het laagseizoen: we waren de enige twee cursisten.

Het eindresultaat kun je zien in de diavoorstelling... het was erg lekker. We zitten nu op het vliegveld van Koh Samui, te wachten op de vlucht naar Singapore. Het zit er bijna op, eind deze week zijn we weer in Nederland.......

3 opmerkingen:

  1. Ik kan niet wachten tot jullie thuis zijn en om alle verhalen te horen en de foto's te zien. En dan kunnen julie ook nog eens een thaise maaltijd voor zetten... Dat voorspeld wat!!
    Geniet nog even met volle teugen van jullie laatste week want daarna gaat het "gewone" leven weer beginnen.. Tot snel!!
    Lieve groeten Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Roeland en Mireille,

    Tjemig de pemig, wat is er alweer een hoop gebeurt. Wij zijn net Cambodja uit en jullie hebben de helft van Asie al gezien. Respect!! :-) Leuke verhalen weer en bedankt voor de mail. Het duurde even met ons, maar we hadden niet echt de gelegenheid om te mailen. Nu zijn we eindelijk weer een beetje in de bewoonde wereld. Op dit moment zijn we in Pakse (zuiden van laos). Gister waren we op Don Det, één van de 4000 eilanden in het zuiden van Laos. Best een mooie plek, alleen de accomodaties waren niet top. We hadden bijna geen geld meer en laat er nu geen ATM zijn op het hele eiland, over de stroom maar niet te praten. We moesten om 22:30 terug zijn in het guesthouse en hadden alleen stroom van 18:00uur tot 22:30 uur. Toch had het ook wel wat. Hier gelijk maar weer wat geld gepint, dus we kunnen weer even vooruit. Morgen een brommertje huren en lekker touren met z’n twee.

    Nog bedankt voor de tips!, we zijn van plan om over twee weken richting Bankok te gaan. Hier kan Martijn zijn laptopje kopen. Hij kijkt er nu al naar uit. Jullie horen wel als het zover is.

    Geniet nog even lekker deze dagen en we houden contact!

    Groetjes Sandra en Martijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi mireille en roelant, wat een ongelooflijk indrukwekkende reis maken jullie. zit nu midden in de nacht wat foto's te kijken en heb het idee dat er nooit een einde aan kan komen aan al dit moois als het aan jullie ligt. veel plezier nog de komende weken!!!
    peter latjes (Moskou met songfestival was 8 dagen erg boeiend)

    BeantwoordenVerwijderen