zondag 7 juni 2009

Exploring the temples

We hadden het al aangekondigd: het was tijd voor een van de belangrijkste trekpleisters van Cambodja. Angkor Wat, een van de grootste tempelcomplexen ter wereld, ligt een aantal kilometer boven het plaatsje Siem Reap. Het tempelcomplex is in totaal 1542 km2, net iets groter dan de provincie Utrecht. We huren een tuktuk in om ons overal naar toe te rijden. Het is niet te doen om dit allemaal te belopen. Zeker niet omdat het hier hartstikke warm is, iedere dag ongeveer 35 graden.
In twee dagen hebben we de belangrijkste attracties bekeken: Angkor Wat, de naastgelegen stad Angkor Thom en een aantal van de kleinere tempels. Angkor Wat is gedeeltelijk gerestaureerd (Pol Pot heeft geprobeerd om de hele boel met de grond gelijk te maken), waardoor je een goed beeld krijgt van hoe het er in de hoogtijdagen uit heeft gezien. Belangrijkste periode was van de 8e tot de 12e eeuw. De tempel is gigantisch, allemaal gangen, binnenplaatsen en koepels. Het schijnt dat het 37 jaar heeft geduurd om het hele complex te bouwen. Alle muren zijn bewerkt, echt fantastisch om te zien.
Wat wij allebei heel bijzonder vonden was de Bayon, de tempel van Angkor Thom. Deze tempel is vooral bijzonder door de 216 boeddhagezichten, op iedere hoek van de toren 1. De tempel is opgebouwd in drie lagen, dus het was flink klimmen geblazen. Een van de kleinere tempels, Ta Prohm, is totaal overwoekerd door grote vijgenbomen en kapokbomen. We waren daar vroeg in de ochtend, dus het was er nog helemaal stil. Indrukwekkend.......
Het liefst hadden we deze hele blog volgegooid met foto's, we hebben de afgelopen dagen ontzettend veel indrukken opgedaan. Maar een van de nadelen van Siem Reap is dat internetconnectie hier wat lastig is, dus het publiceren van foto's in de blog is vrij ingewikkeld. In de diavoorstelling staan meer foto's, met beschrijvingen erbij.

2 opmerkingen:

  1. Pfff, mooie plaatjes, wel heeeull erg warm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er nu al indrukwekkend uit. Tof dat jullie er s'ochtends zijn geweest moet geweldig zijn met die ochtendstilte. Ben benieuwd naar de andere foto's!
    Grtjs. W.

    BeantwoordenVerwijderen