dinsdag 9 juni 2009

Keuzes, keuzes en keuzes

Als je 8 weken op vakantie gaat en je wilt alles zien, dan zul je uiteindelijk keuzes moeten maken; Wat doen we wel, wat doen we niet, wat doen we later,....

Keuze 1: Laos. We willen er graag naartoe, maar om dit er even tussendoor te doen en het in het reisschema te proppen, bleek geen goede optie. Dus keuze 1: Die gaan we volgend jaar doen. Het is een prachtig land en dit willen we zeker zien, maar dit stellen we nog even uit. Vliegen naar Bangkok is toch niet duur,... ;-)

Keuze 2: Hotel in Bangkok. Ok, je besluit dat je het vliegtuig neemt naar Bangkok, maar dan moet je wel een hotel kiezen. Laten er nou net in Bangkok een ontelbaar aantal hotels en guesthouses zijn... Goed, Tripadvisor.com helpt dan en we zitten nu midden in het centrum, aan een soort grachtje, met een koel zwembad, een heerlijke kamer en zeker niet duur in een prachtig hotel. Moeilijk te vinden voor onze taxichauffeur, maar een geweldige keuze.

Keuze 3: Wat gaan we doen? Je kunt natuurlijk van alles doen in deze miljoenenstad. Maar ja, het meeste en leukste is te zien in het centrum. Dus gisteren zijn we gewoon wezen sjokken door de 'touristarea', de meest kansloze plek van heel onze reis tot nu toe en vandaag zijn we Chinatown ingegaan. Chinatown ligt een aardig eindje lopen van ons hotel, dus hebben we de boot genomen. Voor 13 Baht (30 cent) kun je met de boot de rivier op. Het zijn gewoon lijndiensten die elke 10 minuten varen, echt ideaal! Chinatown was natuurlijk erg druk, erg warm en erg... ja vooral heel erg leuk. Wat een zooi verkopen die Chinezen toch,... en raadt eens aan wie ze die zooi allemaal kwijtraken? ;-)

Keuze 4: Hoe lang? Hoe lang blijven we in Bangkok? Nou, we hebben het vandaag zo leuk gehad, dat we donderdagavond pas weer weggaan. Morgen gaan we echt een dagje sightseeing doen (foto's volgen..).

Ehhh, maar Roeland en Mireille, jullie zouden toch nog een bountystrand gaan bezoeken?

Keuze 5: Waar gaan we snorkelen, zonnen, zwemmen en onze eigen 'ZwitserLeven gevoel' video maken? Nou, dat viel nog niet mee. Er zijn heel veel mogelijkheden met ieder zijn voor- en nadelen. We hebben gekeken naar Ko Samet (te druk), Ko Chang (groot met veel natuur, maar te ver), Ko Samui (Benidorm in Thailand) en Ko Phi Phi en Phuket (Wat denken jullie nou zelf???) Nee, we gaan naar Ko Tao. Dit is een klein eiland, erg rustig, niet heel duur en je kunt op een aantal plekken vanaf het strand snorkelen (en ook nog wat leuke vissen en koraal zien), heerlijk zonnen, zwemmen en er zijn genoeg plekken met van die hutjes op strand wat er in die ZwitserLeven reclame altijd zo paradijselijk uit ziet.

1 opmerking:

  1. Luxe problemen noem je dat, heerlijk toch? Gezien de reis tot nu toe ben ik er zeker van dat jullie de juiste keuze hebben gemaakt.. En je moet wat te wensen over houden toch? Veel plezier op jullie Zwitserleven eiland, maar pas op... Met Zwitserleven kom je er niet! Vraag maar aan mijn broer...
    Veel liefs Jacq

    BeantwoordenVerwijderen