donderdag 4 juni 2009

Cambodja

Vanuit Saigon zijn we met de bus en de boot naar Cambodja gereisd, een trip van twee dagen door de Mekong delta. Twee dagen die vooral leuk waren omdat we allerlei leuke mensen ontmoet hebben onderweg. Verder hebben we een drijvende markt bezocht (stelde niet heel veel voor) en zijn we door een drijvend dorp gevaren. Was op zich interessant, nadeel was dat het overal erg stonk en dat de motor van de verschillende boten enorm veel kabaal maakten. De Mekong delta viel ons een beetje tegen......
Het tegenovergestelde kunnen we zeggen van Cambodja... Dat vinden we echt een ontzettend leuk land! Het gekke is dat alle reisgidsen het hebben over de ontzettend aardige Vietnamezen en de wat afstandelijke Cambodjanen. Onze ervaring (en ook die van bijna alle mensen die we onderweg hebben ontmoet) is tegenovergesteld: Cambodjanen zijn vrolijk, ontzettend vriendelijk en geinteresseerd, terwijl de gemiddelde Vietnamees behoorlijk onbeschoft is. In Phnom Penh hebben we ons verbaasd over de pracht en praal van het koninklijk paleis en zijn we natuurlijk naar de Killing Fields en het bijbehorende museum gegaan. Dat was zeer indrukwekkend, het is niet voor te stellen dat Pol Pot en zijn mannen in ruim drie jaar tijd het grootste deel van de Cambodjaanse bevolking op beestachtige wijze uitgemoord hebben.Vandaag zijn we met de bus van Phnom Penh naar Siem Reap gereisd. De komende dagen hebben we uitgetrokken om de wondere wereld van Angkor Wat te verkennen, het grootste tempelcomplex ter wereld. Ons bezoek aan Laos stellen we uit tot nader order, we redden het deze vakantie niet om daar ook nog heen te gaan. Want dan kunnen we er maar 2 of 3 dagen doorbrengen en dat vinden we te weinig.

2 opmerkingen:

  1. Hai lieverds!
    Oei oei nu krijg ik wel heel veel zin om ook die kant op te gaan hoor!!! Thijs heeft alleen helemaal niets met het werelddeel waar jullie zich bevinden.. Misschien krijg ik hem ooit zo ver, Afrika zaf hij tenslotte ook niet zitten. Mocht je het felbegeerde fotoavondje houden, dan neem ik hem mee, wie weet...
    Nog heel veeeel plezier!! Jammer van Laos of juist niet? Veel liefs Jacq

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Roeland en Mireille

    Mooie weblog hebben jullie zeg ! Mooie verhalen en prachtige foto's. Leuk dat jullie gereageerd hebben op onze weblog. Er staat ons nog wat prachtigs te wachten dus....zo te horen. Fijn dat jullie er zo van onder de indruk zijn. Vandaag hebben wij het Nationale Museum bezocht, inderdaad het was voor ons ook niet zo spectaculair. We zijn nog steeds aan het nagenieten van ons gezellige avondje, wat hebben we toch heerlijk gegeten.

    Helaas om dit op korte termijn te herhalen gaat niet lukken omdat we besloten hebben om toch naar Sihanouk Ville te gaan om een paar dagen te relaxen. Want daar zijn we echt even aan toe. Hier hebben we dan ook weinig voor de rest gedaan,behalve het museum dan. We hadden een flinke was die gedaan moest worden en een hoop computerwerk;mailen, skypen, foto's en filmpjes. Ook belangerijk als je zo lang op reis bent.
    We zijn van plan om daar een paar dagen te blijven en dan terug te gaan naar Phnom Penh om de killingsfields en het Royal Palace te gaan bezoeken. Daarna waarschijnlijk toch langs Battambang naar Siem Reap. We willen via het noordoosten de grens over naar Laos. Jammer dat we elkaar nu missen, maar wie weet doen we het ooit nog eens over als we weer allemaal in Nederland zijn!?

    Trouwens we zitten heerlijk in jullie kamertje We zijn er superblij mee! Het is een hele fijne kamer, die we graag weer terug zouden hebben als we weer terug zijn in Phnom Penh. We hebben ook nog bij andere hotels gekeken maar inderdaad deze kamer is een "catch" vergeleken al die andere hotels. Of super duur of veel te klein zonder een raam. Dat hebben jullie goed uitgezocht op het internet.

    We wensen jullie het allerbeste en een hele fijne reis !

    Groetjes Martijn en Sandra.

    BeantwoordenVerwijderen