zaterdag 30 mei 2009

Wel en zeker niet zelf brommen!

We hebben zelf gebrommert in Hoi An! Omdat de tour in Hue ons erg goed bevallen was en het niet erg druk was in Hoi An hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zelf brommers gehuurd. Nou ja, het zijn motorbikes die (dit hebben we getest) met gemak 70km/uur halen en dat is best lekker op een goede asfaltweg en met die hitte.Het idee was om zelf naar het strand van Hoi An te rijden en daar even een paar uurtjes door te brengen. Nou, daar was het erg druk (nationale feestdag enzo) dus toen zijn we richting Da Nang gereden en uiteindelijk een heel mooi, rustig strand gevonden. Dit bleek achteraf het beroemde China Beach te zijn. We hebben er heerlijk van de zon genoten en toen het daar ook druk begon te worden zijn we weer snel teruggereden naar ons prettige hotel.Nu zitten we in Ho Chi Minh City waar ik zeker niet durf te brommen. Het is hier echt een totale chaos op de weg. Iedereen, ja echt iedereen doet maar wat. Dat het vaak goed gaat is een godswonder. Dus zijn we lopend naar het War Remnants museum gegaan (erg indrukwekkend) en we hebben het parlementsgebouw van binnen gezien dat na mei 1975 niet meer is veranderd. Dat is te zien, maar als je het over 'camp' hebt,... this is it!

Morgenochtend vertrekken we met de boot voor een tweedaagse tocht door de Mekongdelta en uiteindelijk zullen we dan in Phnom Phen in Cambodja terecht komen. Wij melden ons dan weer.

Hier volgt een filmpje van de chaos in Saigon.....


2 opmerkingen:

  1. Jemigggg! Zoveel brommers heb ik nog nooit gezien!!! En ha, ik zag iemand naar me zwaaien! Wil je die meneer de groeten doen!!!

    Amerens

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig, het lijkt wel een brommerdans.
    Grtjs. Wouter

    BeantwoordenVerwijderen