woensdag 27 mei 2009

Op de brommer.......

De treinreis van Hanoi naar Hue was - op zijn zachtst gezegd - een hele onderneming. We hadden dagen van te voren kaartjes gekocht, maar de zgn soft sleepers waren toen al uitverkocht. Dus werd het een hard sleeper, 13 uur lang in een coupe met 6 bedden. Oftewel: rechtop zitten is geen optie, niet voor vietnamezen dus zeker niet voor ons......Maar goed.... we hebben Hue bereikt en stapten zondagochtend bij Cafe on Thu Wheels binnen, rechttegenover ons hotel. Eigenaresse Thu serveert heerlijk en goedkoop ontbijt (we betaalden ongeveer 2,5 euro voor een prima ontbijt), maar biedt ook tours aan op de Motobike, oftewel de brommer. Dat leek ons wel wat, dus maandagochtend gaan we op stap. Het is heerlijk achterop de brommer, lekker koel... ;-) Onze chauffeurs nemen ons mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van Hue, een aantal pagodas, graftombes en de bunkers. We gaan de heuvels in waar tijdens de Vietnamoorlog ontzettend gevochten is en hebben uitzicht op Hamburger Hill......

Het leukste van het brommer rijden is het feit dat we door allerlei dorpen rijden, door de rijstvelden, weg van de grote weg en de drukte van de stad. Een klein fietspad is meer dan genoeg! We gaan ook naar een van de vele boedhistische kloosters van Vietnam. Er zijn heel veel monniken in dit land, de monniken hoeven niet te betalen voor eten of een plek om te slapen en leren wel lezen en schrijven. Voor arme gezinnen is het vaak een manier om hun kinderen een toekomst te geven.
De volgende stad op onze lijst was Hoi An. Vanuit Hue is dat zo'n 4 uur rijden. Thu had een goede suggestie: met de auto naar Hoi An en onderweg stoppen bij de leukste bezienswaardigheden. Dat klonk ons - na de ervaring met de trein - als muziek in de oren. Bij het ontbijt hadden we kennis gemaakt met een Duits echtpaar, zij wilden ook richting Hoi An, toevallig op dezelfde dag als wij. We zijn uiteindelijk met zijn 4-en gegaan, zo konden we de kosten mooi delen. Het was gezellig om zo te reizen, we hebben een uur aan het strand gelegen, konden zwemmen in een waterval en hebben ons opnieuw verbaasd over het mooie landschap van Vietnam. We zijn nu op de helft van onze trip, er liggen vier weken achter ons en ook nog vier weken voor ons. We doen het in Hoi An even rustig aan, we hebben een hotel met een zwembad, kunnen lekker naar het strand en gaan straks de kleren passen die ze hier voor een habbekrats op maat maken. Vrijdag vliegen we naar Saigon om vandaaruit aan de volgende etappe te beginnen: met een boot naar Cambodja om daar in ieder geval de tempels van Angkor Wat te bezoeken.

1 opmerking:

  1. Tjonge jonge, wat vliegt de tijd! Alweer op de helft van de reis maar wat zal het onvergetelijk zijn! Ik kijk na jullie verhaal nog meer uit naar mijn eigen reis naar Vietnam! Leuk!!! Gaan jullie nog een fotoavond doen? Mag ik dan op de eerste rij???

    Amerens

    BeantwoordenVerwijderen