vrijdag 22 mei 2009

Halong Bay....

Het stond heel hoog op het verlanglijstje voor deze reis: een paar dagen naar Halong Bay. Dit natuurgebied ligt ruim 100 km van Hanoi af. We hebben in Hanoi een trip geboekt: 1 nacht slapen op een boot in de baai en 1 nacht in een heus resort.

Belangrijkste reden om voor deze trip te kiezen - naast de goede reviews die we over de organisatie hadden gelezen en de redelijke prijs - was het feit dat we dan 2 keer konden kayakken in de baai. Dat leek ons wel wat. Het bleek een hele goede keuze.

Ten eerste zaten we met zijn 2en en onze gids Khanh - spreek uit Hein - op een boot waar maximaal 20 mensen op konden slapen - het is laag seizoen hier in Vietnam - , ten tweede was de baai adembenemend mooi en ten derde was het kayakken superleuk.

Khanh nam ons mee naar een van de drijvende vissersdorpen in de baai, ook dat was een bijzondere ervaring. Het is een compleet andere wereld, erg indrukwekkend.

Het was een goede trip, superrelaxed en zeer ontspannen. We konden in alle rust genieten van al het moois om ons heen en het goed in ons opnemen. Vlak voor we van boord gingen zagen we nog 2 hele zeldzame apen: de witkop langoer. Er zijn 50 van deze apen op het eiland Cat Ba, het eiland waar het resort was. Terwijl we langsvoeren sprongen er 2 door de bomen... We hadden graag nog een halve dag op het strand gelegen in het resort... helaas regende het de hele ochtend keihard. Dus dat werd niets! Het armbandje kon ongebruikt weer ingeleverd worden bij de receptie... ;-)

We slapen vannacht nog in Hanoi, morgen nemen we de trein naar Hue.

3 opmerkingen:

  1. Ha reizigers!
    Nog geen tijd gehad om te reageren op al de mooie verhalen, nu maar even tijd gemaakt! Alles ziet er super uit! Lijkt me hele belevenis. Maar goed dat jullie af en toe even rust nemen, anders krijg je het allemaal niet verwerkt, lijkt me zo. Veel plezier met jullie verdere tocht! Groeten Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joh, nou loop ik toch al weer een heel eind achter! Voor je het weet zijn jullie weer terug... het gaat zoooo snel! Gaaf al die foto's te zien, en wat is die Halong Bay mooi he?! Wij hadden ook regen op Cat Ba, heeft misschien wel een beetje met de bergen daar te maken? Hoe waren de waterpuppets? Grappig he? En nu inmiddels naar Hue doorgereisd, en misschien al wel weer verder? We blijven het volgen. Je hebt m'n afscheidsfeestje inmiddels gemist Mireille... het was errug gezellig!. Foto's krijg je nog wel es te zien. Veel plezier daar, tot gauw!
    ida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf hoor! Uniek dat je zo veel tijd hebt gehad om hiervan te genieten.

    Leuk trouwens om steeds jullie korte berichtjes met foto's te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen